Bartın-Arıt Yolunda Çalışmalar Devam Ediyor

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç inşaat çalışmaları devam eden Bartın-Arıt yolunda incelemelerde bulundu. Milletvekili Tunç incelemelerinde beraberinde AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ve İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ile birlikte yol şantiyelerini ziyaret ederek yetkililerden çalışmalar hakkındaki son bilgileri aldı.

“Çalışmalar son hız devam ediyor”

Milletvekili Tunç çalışmalarla ilgili açıklamasında ise, “Bartın-Arıt yolu inşaatında devam eden çalışmaları takip ettik, çalışan kardeşlerimize kolaylıklar diledik. İtirazlar, Mahkeme süreçleri ve Müteahhit firma değişikliklerinin ardından çalışmalar son hız devam ediyor.

Bartın-Arıt yolunda Çöme Boğazı bölümünün çalışmalarını gerçekleştiren ÖDF-Yılmazlar firmasının şantiyesini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldık.

Bartın-Arıt-Aydınlar yolunun maliyeti, kamulaştırma bedelleri hariç 200 Milyon TL’sını aşıyor”

Çöme Boğazı Arıt yolunun en çetin kesimi. Meydana gelen heyelan sonrasında bu kesim için ayrıca ihale yapıldı, çalışmalar son hız devam ediyor, fore kazıklarla güçlendirilen yolun bu kesiminde jeoduvarların yapımında da önemli ilerlemeler sağlandı, Arıt yolunun sadece Çöme boğazı geçişinin maliyeti 100 Milyon TL’yı aşıyor.

Zor arazi şartları nedeniyle çok sayıda menfez, duvar ve sanat yapılarına sahip olan Bartın-Arıt-Aydınlar yolunun maliyeti, kamulaştırma bedelleri hariç 200 Milyon TL’sını aşıyor.”dedi.

“Köy yollarımızın kalitesini artırıyoruz”

Milletvekili Tunç ziyaretlerinde ayrıca köy yollarını da inceleyerek köy yollarında da çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Tunç açıklamasında, “Bartın-Arıt yolunda çalışmalar hızla devam ederken Arıt çevresindeki köy yollarımızın kalitesini de artıyoruz. Arıt-Ulus bağlantı yolunu da tamamladık, hayırlı olsun.”dedi.